Vergelijking

Waarom zou u kiezen voor NUR-HOLZ in plaats van een ander bouwsysteem?
Hieronder vindt u de belangrijkste verschillen met andere bouwmethodes.

In vergelijking tot traditionele (stenen) bouw:

 1. NUR-HOLZ heeft een veel kortere bouwtijd.
 2. De energiekosten zijn lager. Bij gelijke isolatiewaardes wordt tot de helft minder energie verbruikt. Omdat de wanden warmte opslaan en weer langzaam afgeven, hoeft er minder gestookt te worden.
 3. Er zijn minder temperatuurschommelingen, waardoor het in de zomer lang koel blijft en in de winter minder snel koud wordt.
 4. Bij de productie van bakstenen komt CO2 vrij, terwijl NUR-HOLZ juist CO2 opneemt.
 5. Er wordt gebouwd met slechts één materiaal. Bij sloop kan het hout gerecycled worden of biologisch afgebroken en vormt daardoor een veel kleinere milieubelasting dan gebouwen waar vele verschillende materialen voor zijn gebruikt.

De belangrijkste verschillen met houtskeletbouw zijn:

 1. NUR-HOLZ heeft ademende wanden, wat een groot wooncomfort oplevert.
 2. Minder temperatuurschommelingen.
 3. Doordat NUR-HOLZ gemaakt kan worden met een hoge isolatiewaarde en daarnaast door het ademende materiaal de helft minder gestookt hoeft te worden, is NUR-HOLZ zeer geschikt als basis voor energiezuinige huizen, tegenwoordig ook wel duurzame- of passiefhuizen genoemd. NUR-HOLZ heeft op houtskeletbouw voor dat het leefklimaat voor de bewoners veel gezonder en aangenamer is.
 4. Houtskeletbouw bestaat uit verschillende materialen met vaak diverse chemische verbindingen wat een slechte uitwerking kan hebben op de gezondheid.
 5. Houtskeletbouw is vochtgevoelig en niet altijd vormvast.
 6. NUR-HOLZ heeft een kortere bouwtijd.

Vergelijken we NUR-HOLZ met stapelbouw, dan kunnen we het volgende constateren:

 1. De NUR-HOLZpanelen zijn vormvast. Kieren, kraken en andere ongemakken ten gevolge van de werking van het hout zijn daardoor uitgesloten.
 2. Bij de productie is er nagenoeg geen afval bij NUR-HOLZ, ook de kleinere stukken hout kunnen gebruikt worden voor de productie van een wand. Bij stapelbouw, waar hele planken worden gebruikt is er veel meer restafval .
 3. Door de wijze waarop NUR-HOLZ panelen in elkaar worden gezet, ontstaat een veel hogere isolatiewaarde dan bij andere methodes van houtbouw.
 4. NUR-HOLZ brand zeer moeilijk, de massieve houten massa is extreem brandveilig. Dit in tegenstelling tot veel andere houtbouw systemen.